7Solutions Blog & News

gasdetectie bij 7Solutions

Een nieuwe baan in unieke tijden bij 7Solutions.

Nieuw in de gasdetectie. Eerst zal ik mezelf kort voorstellen. Mijn naam is Erik Mikx, 38 jaar oud en begonnen bij 7solutions (de gasdetectie specialist)

Geboren in Rotterdam maar opgegroeid in Breda. Daar woon ik nog steeds, samen met mijn vrouw Roxane. In mijn vrije tijd ben ik een fanatiek hockeyer bij de veteranen in de hoofdklasse en doe ik aan fitness en tennis. Daarnaast groot fan van winter- en watersport. Ik ben niet het type dat uren op zijn handdoek kan blijven liggen. Actie heb ik nodig. Daarom leek gasdetectie mij ook een branche met veel dynamiek. 

Afgelopen 10 jaar heb ik met veel plezier als online adviseur (new business development) gewerkt binnen de internetbranche. Ondanks geen echte digitale achtergrond heb ik deze tak van sport wel me eigen kunnen maken en klanten kunnen overtuigen met oprecht advies over hun digitale stappen. Na mijn laatste switch binnen deze branche merkte ik dat de passie voor de digitale wereld was afgenomen. Maar wat ga je dan doen? Waar moet je beginnen bij het zoeken naar een nieuwe uitdaging?

Een loopbaancoach heeft mij inzichten gegeven. Samen hebben we waardes geïdentificeerd die voor mij belangrijk zijn. Een daarvan was het zorgende gedeelte wat ik blijkbaar in me heb. Daarop heb ik me aangemeld bij de Zonnebloem om op die manier eenzame ouderen te kunnen helpen. Inmiddels heb ik contact met een 91 jarige man. Het is fijn om hem te helpen en zo af en toe eten we samen erwten soep bij de HEMA. Dit wil ik graag ook blijven doen dus ben daarom ook 1 dag in de 2 weken vrij. Wat ik eigenlijk al wist, maar wat in mijn loopbaantraject sterk naar voren kwam, is dat ik een echt mensenmens ben. Ik vind het heel leuk om elke dag nieuwe mensen te ontmoeten en deze te helpen/adviseren. Daarbij mocht het een commerciële functie blijven.

Nu heb ik ook oprecht de tijd genomen om na te denken wat ik wil. Wat voor soort bedrijf past er bij mij? Wat voor soort branche? Waar gaat mijn hart sneller van kloppen? Na meerdere sollicitatie gespreken bij diverse bedrijven en verschillende branches (van consultancy bedrijven tot groente & fruit importeurs) was er steeds geen match. Soms voelde ik het niet en soms voelden ze mij niet. In mijn ogen moet een match echt van twee kanten komen. Ik ben echt van mening dat je niet moet werken om het werken, maar dat je werkt omdat je er vrolijk van word en er energie van krijgt. Dus ik ben verder gaan kijken.

Op 17 januari ben ik via LinkedIn benaderd door Peter. Hij had gezien dat ik op zoek was en wees me op 7Solutions. Na een korte telefonische kennismaking volgden een aantal positieve persoonlijke gesprekken en een leuke meeloopdag. Het positieve gevoel bleef (gelukkig van beide kanten) en resulteerde in de ondertekening van mijn contract op 26 februari 2020. Na mijn wintersport vakantie zou ik op maandag 16 maart 2020 starten met mijn nieuwe uitdaging.

Inmiddels werden er in de wereld al meldingen gemaakt over het Corona virus. Op 28 februari 2020 werd de eerste besmetting binnen Nederland bevestigd. Vanaf dat moment stapelden het aantal besmettingen, en helaas ook het aantal doden, zich op. Mijn eerste werkdag begon dus in een vreemde tijd. De eerste dag dat geadviseerd werd om thuis te blijven en je vanuit huis te werken indien mogelijk tot en met 6 april. Op mijn eerste dag ben ik mijn auto, laptop en heel veel studie materiaal op gaan halen. Een voorstelronde langs de collega’s die aanwezig waren op afstand (1,5 meter), want ook binnen 7Solutions volgen we de richtlijnen van het RIVM. Daarna weer naar huis, aan de slag met de studie. En heel ander inwerktraject dan 7Solutions en ik in gedachten hadden. Maar in deze tijden moet je flexibel zijn. Gelukkig werkt 7Solutions volgens de 3v’s. Vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid, een fijne basis om mee aan de slag te gaan.

Ik ben nu bijna twee weken werkzaam en heb dagelijks contact met verschillende collega’s via Skype of de telefoon. Ik krijg veel vertrouwen en ben nog steeds erg blij met mijn keuze. In deze gekke tijd ben dan ook erg blij dat mijn collega’s de tijd nemen om mij op weg te helpen. Een beetje flexibiliteit doet wonderen in deze omstandigheden en samen maken we er het beste van. Natuurlijk kijk ik erg uit naar de tijd na Corona. Ik kan niet wachten om alle collega’s, bestaande klanten en nieuwe klanten in het echt de hand te schudden. Want nieuwe mensen ontmoeten doe ik het liefste persoonlijk.

Mochten jullie vragen hebben over gasdetectie en jullie zijn gevestigd binnen Brabant, Gelderland of Limburg, dan vertel ik jullie graag meer over onze oplossingen. Ik weet nog niet alles, maar ik leer snel en heb specialistische collega’s waar ik altijd op terug kan vallen. Voor nu aan de studie en veel leren zodat ik daarna vliegend uit de startblokken kan. Hopelijk tot snel. Gas erop!

Groet, Erik Mikx

06 512 47 512

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatie

7Solutions heeft een eigen service- en onderhoudsafdeling waar we elk gasdetectie-apparaat kunnen onderhouden, ongeacht het merk of de leeftijd.

Cookies maken het voor ons gemakkelijker om u onze diensten aan te bieden. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.