Waarom hebben wij WatchGas toegevoegd aan ons assortiment?

7Solutions is al jaren een gevestigde naam binnen de gasdetectie markt. Wij zijn een van de grootste partijen binnen de Benelux welke merkonafhankelijk werkt. Daarom hebben wij naast de grote bekende namen BW, Drager, GMI, MSA en andere ook nieuwkomers in ons gasdetectie assortiment. Een daarvan is WatchGas. Ondanks dat het merk pas sinds 2018 op de markt is zijn er al diverse groot gebruikers van gasdetectie overgestapt naar WatchGas. Dit met de volgende redenen: naast de kwaliteit, gebruiksgemak, de robuustheid en betrouwbaarheid zijn de prijzen van de verschillende WatchGas toestellen ook competitief. Door het hebben van zoveel verschillende merken kunnen wij op toepassing/applicatie niveau adviseren. Tijdens een persoonlijk gesprek kunnen wij samen met de klant oordelen of WatchGas DE oplossing is of toch een ander merk. Meer weten over de mogelijkheden voor jullie specifieke applicatie? 7Solutions komt graag een demonstratie geven van WatchGas maar natuurlijk ook van de andere merken. Lees na deze foto meer over de oplossingen van WatchGas. 

WatchGas family
Wat voor soorten oplossingen heeft WatchGas?


Gaat het om persoonlijke of vaste gasdetectie? Wat zijn de omstandigheden in die specifieke ruimte? Zijn er meerdere gassen aanwezig of juist maar 1? Voor welke sensor technologie moet je gaan? Welke kruisgevoelige gassen kunnen de sensorwaardes beinvloeden? En zo zijn er nog veel meer vragen te stellen, dat doen wij graag persoonlijk.

WatchGas heeft de volgende oplossingen: 

Vaste gasdetectie

In de meeste gevallen is vaste gasdetectie echt maatwerk. De oplossingen van WatchGas zijn zeer breed, ook de keuze voor de te meten gassen en sensor technologie├źn. 

  • Gasmeetkoppen met en zonder display uitgevoerd in ATEX en NON-ATEX. 
  • Buslijn oplossingen met bijvoorbeeld de COMBI, waar je tot 64 gasmeetkoppen aan kan koppelen.
  • Een alarm met de Beacon. Deze heeft RGB LED alarmverlichting zodat hij goed zichtbaar is met volle zon en akoestisch alarm tot 103 db. Deze zijn beschikbaar in ATEX en NON-ATEX. 
  • Hybride gasdetectie (vast maar toch verplaatsbaar) met de AIRWATCH. Uitermate geschikt voor tijdelijke projecten en zonebewaking. 

Persoonlijke gasdetectie 

Het dragen van persoonlijke gasdetectie is in sommige beroepen en omgevingen van levensbelang. Hiervoor heeft WatchGas diverse oplossingen van enkelgas tot hoogwaardige PID meters. 

  • PDM: Enkelgas detector PDM (disposable 2 jaar) en de PDM+ (sustainble, oplaadbaar). Leverbaar in de meest gangbare gassoorten. 
  • UNI: Enkelgas detector disposable (12 en 36 maanden) en de sustainble (oplaadbaar). Leverbaar in meer dan 18 verschillende gassoorten.  
  • QGM: Multigas detector difuus tot 4 soorten gas (elektrochemische sensoren in combinatie met een katalytische of infrarood LEL sensor)  
  • POLI: Multigas detector difuus en gepompt tot 5 soorten gas met eventueel een PID mogelijkheid.
  • NEO: Krachtige PID meter voor het meten van VOC's. 

 Kortom, de keuze is reuze. Vragen over de mogelijkheden van WatchGas? We horen het graag.  


Is WatchGas een goed alternatief voor mijn huidige gasdetectie?


Daag ons uit! 7Solutions heeft kennis van (bijna) alle soorten gasdetectie merken en weet daarom ook wat de plus en minpunten zijn. Onze klanten waarderen ons advies doordat wij niet gebonden zijn aan een vast merk. Wij zijn geen slagers die hun eigen vlees keuren. In veel gevallen kan WatchGas een goed alternatief zijn voor je huidige vaste en draagbare gasdetectie. Doordat onze gasdetectie specialisten de juiste vragen stellen komen we er snel genoeg achter, hoe wij je het beste kunnen adviseren. Mocht WatchGas niet passen dan hebben wij nog diverse andere merken die wij kunnen aanraden. Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Is dat wellicht WatchGas? Of weet je nog helemaal niet wat je nodig hebt. We staan voor je klaar. 

WatchGas kwaliteitscheck door 7Solutions.

Ondanks dat de fabrikanten van de diverse gasdetectie merken kwaliteit leveren. Testen en kalibreren wij alle toestellen dus ook WatchGas voordat wij deze opsturen. Op die manier heb je de garantie, met kalibratiecertificaat, dat je een goed werkend draagbaar toestel ontvangt. De sensoren binnen de WatchGas detectoren zijn van hoge kwaliteit. Dit weten wij omdat wij deze nieuwkomer ook uitvoerig hebben getest voordat we deze in ons assortiment hebben opgenomen. Met het merk WatchGas hebben wij onze keuze in merken en adviezen voor gasdetectie kunnen verruimen om op die manier aan elke vraag van onze klanten te kunnen voldoen. Voor elke applicatie of toepassing hebben wij een oplossing en merk.

Meer informatie en prijzen over het WatchGas scala? Wil je graag een demonstratie of deze tijdelijk testen? Neem dan contact met ons op via 010 27 99 991 of de chatfunctie. Of vul ons contactformulier in, en bij ontvangst nemen wij binnen 24 uur contact met je op. Maar bellen is altijd sneller.