7Solutions Blog & News

7Solutions: Een greep uit onze opties voor persoonlijke gasdetectie

7Solutions: Een greep uit onze opties voor persoonlijke gasdetectie

Sinds ruim een jaar werk ik bij 7Solutions in Gas Detection als Account Manager Zuid-Nederland. In deze blog laat ik u graag ons bedrijf en de producten van een van onze “partners in business” WatchGas zien.

Gasdetectie in de infra sector: wanneer en hoe zet je het in?

Gasdetectie in de infra sector: wanneer en hoe zet je het in?

Gasdetectie was in het verleden zo goed als niet-bestaand in de infra wereld. Een gasdetector werd enkel gebruikt bij specifieke werkzaamheden waar de voornaamste voor de hand liggende gevaren betrekking hebben tot gasdetectie, zoals, bijvoorbeeld het lassen aan gasleidingen, werkzaamheden in de stoep of straat, bij reeds bestaande tracés met de gekende EX gevarenbordjes eromheen of het specifiek zoeken naar aardgas lekkages boven het pijpentracé met daarvoor speciaal ontwikkelde instrumenten. De huidige gaslekzoekers zijn inmiddels zo goed dat ze het onderscheid kunnen maken tussen natuurlijk gevormd aardgas en het door ons getransporteerde aardgas in de pijpleiding.

Uitstoot van gassen: Ammonia (NH3) op de boerderij

Uitstoot van gassen: Ammonia (NH3) op de boerderij

De laatste jaren is er veel te doen over stikstof (N2). Sinds het Urgenda-vonnis zelfs nog meer als daarvoor. Er is gelukkig altijd al aandacht geweest voor de uitstoot van allerlei broeikasgassen in de landbouw, tuinbouw en veeteelt. In de eerste instantie meer vanuit het welzijn van gewas en dier, maar naarmate de tijd vordert, zien we ook het milieuaspect belangrijker worden.

Meer weten over uw gasdetectie? Onze opleidingen bieden de oplossing

Meer weten over uw gasdetectie? Onze opleidingen bieden de oplossing

Je hebt een gasdetectie toestel, maar hoe werkt deze eigenlijk? Tijdens het gebruik van het toestel gaat ineens het toestel in alarm, maar wat nu? Tijdens een vrijgave meting voor het betreden van een besloten ruimte, lees je waarden af op het scherm, maar wat nu? Wat meet ik eigenlijk met de gasdetector? Moet ik nu een gepompt toestel gebruiken, of is een persoonlijk detectietoestel voldoende? Wat zegt de wetgeving eigenlijk over het gebruik van gasdetectie?

Tijdelijk gasdetectie nodig? Onze verhuurafdeling heeft de oplossing

Tijdelijk gasdetectie nodig? Onze verhuurafdeling heeft de oplossing

7Solutions in Gas Detection is een toonaangevende merkonafhankelijke leverancier van gasdetectie. U kunt bij ons terecht voor aanschaf en onderhoud van gasdetectie. Daarnaast is het ook mogelijk om apparatuur bij ons te huren en trainingen op het gebied van gasdetectie te volgen.

CO2 detectie

CO2 detectie kan een oplossing zijn voor zorgen over het binnenklimaat

In dit blog vertellen we hoe CO2 detectie kan helpen om luchtkwaliteit te monitoren. In deze tijd is het steeds belangrijker voor basisscholen, middelbare scholen, universiteiten, bedrijven en kinderdagverblijven om tijdig te ventileren bij te hoge concentraties.

Het 'Recht op Reparatie' Deel 2: De rol van sustainability

Het 'Recht op Reparatie' Deel 2: De rol van sustainability

Steeds vaker komen we in aanraking met het recht op reparatie. Fabrikanten bouwen bewust codes in om de markt af te schermen, of er zijn tools of software nodig om apparatuur te benaderen. Dit zorgt natuurlijk voor een oneerlijke marktwerking. Alleen door de fabrikant geselecteerde partijen kunnen zo de eindgebruiker van service voorzien. Dit hebben we uitvoerig besproken in onze laatste blog. Kunnen wij u helpen? Neem gerust contact met ons op.

Het 'Recht op Reparatie'. Wat is het en hoe zit dit bij gasdetectie?

Het 'Recht op Reparatie'. Wat is het en hoe zit dit bij gasdetectie?

Als van je eigen auto de banden stuk gaan, kan je ervoor kiezen zelf de banden te vervangen. Of je brengt hem langs de lokale garage en laat het lekker doen, net hoe handig je zelf bent. Ik breng hem weg want ik heb twee linkerhanden. Wat je ermee doet, of door wie je hem laat maken noemen we het Recht op reparatie.

Droogijs

Enkel gasdetectors: waarom, waar en hoe moet u ze gebruiken?

Bij 7Solutions hebben we meestal een enorme voorraad enkel gasdetectors in vergelijking met andere gasdetectie leveranciers, maar waarom? Een enkel gasdetector meet in principe slechts één gas tegelijk met een enkele sensor. Veel bedrijven hebben er veel zorg en denkwerk aan besteed welke gevaren er op een locatie of terrein aanwezig zijn. Enkelvoudige gasdetectors bieden een geweldige oplossing voor klanten die weten waar ze mee te maken hebben.

Droogijs

CO2-tank veiligheid: Bent u bekend met de risico's?

Werknemers in de restaurant- en drankenindustrie lopen nog steeds het grootste risico op letsel en mogelijk dodelijke afloop met betrekking tot blootstelling aan Koolstofdioxide (CO2) en CO2-lekken. Toch blijft CO2 een cruciale rol spelen in al deze industriële toepassingen. Koolstofdioxide (CO2) wordt gebruikt in een verscheidenheid aan industriële en commerciële faciliteiten, omdat het gas zorgt voor het sensationele "bruisen" in zo veel gedoseerde dranken, zoals frisdrank en bier. Informatie nodig? Bel ons gerust: 31 (0)10 - 27 99 991.

Informatie

7Solutions heeft een eigen service- en onderhoudsafdeling waar we elk gasdetectie-apparaat kunnen onderhouden, ongeacht het merk of de leeftijd.

Cookies maken het voor ons gemakkelijker om u onze diensten aan te bieden. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.