Als distributeur bent u altijd op zoek naar Gasdetectie Service Software oplossingen die niet alleen uw werkzaamheden stroomlijnen, maar u ook een concurrentievoordeel op de markt bieden.
Jaarlijks sterven er zo’n 15-20 mensen door koolstofmonoxide (CO) vergiftiging. Ook zijn er veel meldingen van personen die worden opgenomen in het ziekenhuis met ernstige klachten veroorzaakt door koolstofmonoxidevergiftiging. Koolstofmonoxide is een giftig gas wat je niet ziet, ruikt of proeft. Daarom wordt dit gas ook vaak ‘sluipmoordenaar’ genoemd.
Het gas wordt gevormd, doordat er een onvolledige verbranding plaatsvindt bij het stoken van bijvoorbeeld aardgas. Hierdoor is het mogelijk dat er in een woning of gebouw koolstofmonoxide kan verspreiden en uiteindelijk de aanwezigen, zonder dat zij het in eerste instantie doorhebben, vergiftigen.
Waterstof is één van de gassen waar in de huidige energietransitie enorm veel over wordt gesproken. Er wordt veel al gesproken over de toepassingen, de duurzaamheid, Groen, Grijs en noem maar op. Maar een belangrijk punt wat niet vergeten mag worden en we ook over gaan praten zijn de gevaren die waterstof met zich mee brengt. Waterstof is nou eenmaal een gevaarlijk gas, het wordt ook wel knalgas genoemd, waar zou dat op doelen….
In deze blog willen wij van 7Solutions u graag meer informatie geven over de veiligheid betreffende waterstof (H2). Niet over de dikte van materialen van leidingen of over verbindingen, nee over het veilig stellen van die leidingen en het zeker weten dat het allemaal lekvrij is. Uiteindelijk is dat waar het om gaat, veilige installaties en een veilig netwerk… We gaan het hebben over de praktijk toepassingen van detectie apparatuur.
Door middel van deze blog willen wij onze kennis en ervaring delen over het gebruik van wireless zone monitoring in een industriële setting. Hierbij bespreken hoe een wireless systeem werkt, de voordelen hiervan, onze aanbevelingen, maar ook wat je beter niet kunt doen.
Gasdetectie was in het verleden zo goed als niet-bestaand in de infra sector. Een gasdetector werd enkel gebruikt bij specifieke werkzaamheden waar de voornaamste voor de hand liggende gevaren betrekking hebben tot gasdetectie, zoals, bijvoorbeeld het lassen aan gasleidingen, werkzaamheden in de stoep of straat, bij reeds bestaande tracés met de gekende EX gevarenbordjes eromheen of het specifiek zoeken naar aardgas lekkages boven het pijpentracé met daarvoor speciaal ontwikkelde instrumenten. De huidige gaslekzoekers zijn inmiddels zo goed dat ze het onderscheid kunnen maken tussen natuurlijk gevormd aardgas en het door ons getransporteerde aardgas in de pijpleiding.
De laatste jaren is er veel te doen over stikstof (N2) en ammonia (NH3). Sinds het Urgenda-vonnis zelfs nog meer als daarvoor. Er is gelukkig altijd al aandacht geweest voor de uitstoot van allerlei broeikasgassen in de landbouw, tuinbouw en veeteelt. In de eerste instantie meer vanuit het welzijn van gewas en dier, maar naarmate de tijd vordert, zien we ook het milieuaspect belangrijker worden.
Je hebt een gasdetectie toestel, maar hoe werkt deze eigenlijk? Tijdens het gebruik van het toestel gaat ineens het toestel in alarm, maar wat nu? Tijdens een vrijgave meting voor het betreden van een besloten ruimte, lees je waarden af op het scherm, maar wat nu? Wat meet ik eigenlijk met de gasdetector? Moet ik nu een gepompt toestel gebruiken, of is een persoonlijk detectietoestel voldoende? Wat zegt de wetgeving eigenlijk over het gebruik van gasdetectie?