7Solutions Blog & News

Enkel gasdetectors: waarom, waar en hoe moet u ze gebruiken?

Bij 7Solutions hebben we meestal een enorme voorraad enkel gasdetectors in vergelijking met andere gasdetectie leveranciers, maar waarom? Een enkel gasdetector meet in principe slechts één gas tegelijk met een enkele sensor. Veel bedrijven hebben er veel zorg en denkwerk aan besteed welke gevaren er op een locatie of terrein aanwezig zijn. Enkelvoudige gasdetectors bieden een geweldige oplossing voor klanten die weten waar ze mee te maken hebben.

Sommige enkel gasdetectors zijn duurzaam, en andere zijn wegwerp baar. De laatste hebben een bedrijfstijd van één, twee of zelfs drie jaar, onafgebroken. De duurzame enkel-gasdetectors zijn volledig onderhoudbaar, en alle onderdelen zijn vervangbaar. Kalibratie kan altijd gemakkelijk worden uitgevoerd, met de hand of met volledig geautomatiseerde docking stations.

Met grote zorg hebben wij een toepassingslijst samengesteld van welke enkel-gasdetector in een bepaalde toepassing kan worden gebruikt. Het wil niet zeggen dat één enkele gasdetector in al deze toepassingen het verschil maakt. Voor een gedegen advies kunt u contact opnemen met 7Solutions in Gas Detection.

O2 - Stikstof toepassingen - Veel bedrijven werken met stikstof of ze het nu gebruiken bij het verpakken, produceren of koelen. Stikstof is niet giftig, maar wanneer het aanwezig is, verlaagt het het zuurstofgehalte in de atmosfeer. Daardoor ontstaat het gevaar van zuurstoftekort.

CO - Ketelruimten en nutsbedrijven - CO-vergiftiging in de particuliere sector is een van de grootste gas gerelateerde sterfgevallen in de westerse wereld. Veel verwarmingsketels of centrale verwarmingssystemen zijn niet goed onderhouden. Zonder goed onderhoud kan een centrale verwarmingsinstallatie of boiler meer dan 2000 ppm CO produceren. Deze waarde overschrijdt de dodelijke drempelwaarde van koolmonoxide.

H2S - Raffinaderijen en afval - wanneer een raffinaderij met "zure" olie werkt, vormt H2S een dodelijk gevaar voor de werknemers in de fabriek. Hoewel het ruikt naar rotte eieren en je zou denken dat het gemakkelijk te ruiken is, verlamt het gas bij hogere concentraties de reukzin. Het misleidt degenen die op hun neus vertrouwen in een vals gevoel van veiligheid. H2S wordt ook in grote hoeveelheden geproduceerd in rottend afval, waardoor het over de hele wereld veel voorkomt.

NH3 - Landbouw en koeling - Ammoniak is een natuurlijk koelmiddel dat in veel installaties en landbouwtoepassingen voorkomt. Van koelgas tot een hulpbron voor de productie van kunstmest is dit gas niet te onderschatten. NH3 is ook een van de weinige gassen die op een andere manier het lichaam binnendringen dan via de luchtwegen. Het gas is ook via de huid opneembaar.

CO2 - Binnenkort beschikbaar. Wilt u als eerste horen over onze oplossingen voor CO2? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

O3 - Reiniging - Met de uitbraak van het coronavirus zijn veel bedrijven, ziekenhuizen en overheidsdiensten begonnen met het reinigen met Ozon. Ozon kan in principe alles doden, ook virussen. Het is dodelijk, kostenefficiënt en detecteerbaar. Het is raadzaam een ruimte te meten voordat men weer naar binnen gaat. Ozon is voor mensen net zo dodelijk als voor een virus.

H202 - Schoonmaken - Waterstofperoxide is beroemd voor het verven van haar en schoonmaken. Veel particulier verkrijgbare schoonmaakmiddelen gebruiken waterstofperoxide als schoonmaakmiddel. Je vindt H202 vaak in industriële reiniging en ziekenhuizen.

PH3 - Fosfine - Is een veelgebruikt fumigatiemiddel, vaak gebruikt in de scheepvaartindustrie.

De lijst gaat maar door. Alleen al voor de UNI hebben we meer dan 23 verschillende sensoren! We horen graag van jullie voor welke toepassing jullie je single gas gebruiken!

Om het een stuk makkelijker te maken om te beslissen welke detector het beste bij uw behoeften past, hebben we een matrix gemaakt met de hoogtepunten hieronder:

 Specificaties  Gasbadge Pro  PDM  PDM+  UNI Sustainable  UNI Disposable

Tango TX1

 Gewicht  83G 93G 93G 125G 125G 126G
 Afmetingen  9.4X5.08X2.79mm 49x84x40mm 54x91x32mm 88x62x33mm 88x62x33mm  99x5135mm
 Sensoren Beschikbaar 15 6 6 23+ 3 5
 geluid  95dB 95dB 95dB 95dB 95dB 107dB
STEL&TWA ja nee ja ja nee yes
 Key Feature  beste PH3 sensor beschikbaar  laagste totale eigendomskosten  laagste totale eigendomskosten  grootste sensorbereik  3 jaar disposable  twee sensoren, dual sense

Informatie

7Solutions heeft een eigen service- en onderhoudsafdeling waar we elk gasdetectie-apparaat kunnen onderhouden, ongeacht het merk of de leeftijd.

Cookies maken het voor ons gemakkelijker om u onze diensten aan te bieden. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.