CO2-tank veiligheid: Bent u bekend met de risico's?

Werknemers in de restaurant- en drankenindustrie lopen nog steeds het grootste risico op letsel en mogelijk dodelijke afloop met betrekking tot blootstelling aan Koolstofdioxide (CO2) en CO2-lekken. Toch blijft CO2 een cruciale rol spelen in al deze industriële toepassingen. Koolstofdioxide (CO2) wordt gebruikt in een verscheidenheid aan industriële en commerciële faciliteiten, omdat het gas zorgt voor het sensationele "bruisen" in zo veel gedoseerde dranken, zoals frisdrank en bier.

Sinds 2003 zijn wij, 7Solutions in Gas Detection, gespecialiseerd in de detectie van gevaarlijke gassen. Er zijn nog maar weinig scenario’s of applicaties die wij nog niet gezien hebben. Informatie nodig? Bel ons gerust: 31 (0)10 - 27 99 991.

Is er echt een keerzijde aan dat uitzonderlijke bruisen?

Het antwoord is ja. CO2 is een inert gas toxische gas. Om het gevaarrisico te verkleinen, zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen vereist bij het werken in, en rond, de voor de mens niet-detecteerbare aanwezigheid ervan. Zonder de juiste voorzorgsmaatregelen kan het gas ernstige negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van personen die in de buurt van het gas werken, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid, misselijkheid en zelfs de dood.

We begrijpen de zorgen over het veilig houden van de werkplek, niet alleen voor uw werknemers, maar ook voor klanten. Daarnaast is het belangrijk om ook uw faciliteit up-to-date te houden en een veilige omgeving te creëren voor zowel de klanten als uw personeel.

Hieronder hebben we zes eenvoudig te volgen, operationele richtlijnen samengesteld om ervoor te zorgen dat uw vestiging voldoet aan de nationale en lokale veiligheidsvoorschriften en codes.

1. Leid uw personeel en teamleden op.

Het is belangrijk om altijd te onthouden dat u als marktleider het belang moet benadrukken dat werken in, en rond, Koolstofdioxide kan leiden tot ernstig letsel of overlijden.

Het is van het grootste belang om de veiligheidskwesties van werknemers aan te pakken en te bespreken welke procedures of gebieden potentiële lekpunten van Kooldioxide (CO2) kunnen bevatten. Het uitvoeren van een faciliteit enquête en een werknemersbeoordeling is de eerste stap om uw gevaren te begrijpen en een plan op te stellen om deze te verminderen in een poging om het aantal incidenten te verminderen en het algemene bewustzijn van de werknemers te verbeteren.

Opleiding en training zijn het belangrijkste aspect van de veiligheid van medewerkers. Het hebben van monitoren en alarmen is cruciaal, maar het trainen van werknemers over de apparaten en alarmprocedures is ook van vitaal belang. Koolstofdioxidegas is zwaarder dan lucht, en aandacht besteden aan het CO2-gehalte in uw werkruimte zal levens redden.

CO2 blog veiligheid tank 7Solutions

2. Investeer in de juiste CO2-veiligheidsvoorzieningen.

Het is van cruciaal belang voor uw bedrijf om uw werknemers gemoedsrust te bieden door ervoor te zorgen dat u beschikt over de juiste veiligheidsmonitoringapparatuur om potentiële CO2-incidenten te detecteren en bovendien om uw werkplek te beschermen.

CO2-lekken kunnen op verschillende plaatsen voorkomen, maar bepaalde locaties vallen op. Voor restaurants is het in de buurt van BIB-rekken, koolzuurmachines, drankuitgifte en inloopkoelers. Voor brouwerijen of drankenindustrieën is het in de buurt van fermentatie en inloopkoelers. Zonder de juiste vaste- en aan de muur gemonteerde CO2 monitor, persoonlijke handmonitors of CO2-lekdetectoren, kunnen werknemers ernstige negatieve gezondheidseffecten ervaren, zoals hierboven vermeld.

Als u werknemers heeft die enige tijd doorbrengen in de buurt van of rond gebieden waar CO2 kan worden opgeslagen of geproduceerd, is een vast-opgestelde of een persoonlijke veiligheidsmonitor altijd een must! Bijvoorbeeld de WatchGas PDM PRO CO2 (draagbaar) of de Analox AX60 (wandmontage).

WatchGas PDM PRO CO2 Analox A60

3. Deel kennis met de branche!

De gehele voedsel- en drankenindustrie in Nederland is bekend met deze gevaren! Het is nooit slim om het wiel opnieuw uit te gaan vinden. Deel daarom uw opgedane kennis met de branche, maar informeer ook naar hoe zij deze uitdaging aangaan.

4. Wees consequent in het huishouden op de werkplek

Neem de tijd om een ​​medewerker de fijne kneepjes van de gekochte apparaten te leren en train vervolgens de andere medewerkers. We bieden educatief materiaal zoals datasheets, handleidingen, video's en werknemersrichtlijnen om ervoor te zorgen dat uw personeel up-to-date en volledig op de hoogte is van de stappen die u moet nemen als er ooit een CO2-lek optreedt.

5. Blijf op de hoogte van veiligheidssignalering

Als het om veiligheid gaat, krijg je geen tweede kans. Het begrijpen van de risico's in uw specifieke branche kan ingewikkeld zijn en het bewust zijn van de juiste veiligheidssignalering en -procedures is een cruciaal onderdeel. Uw medewerkers dienen er rekening mee te houden dat bij het installeren van de CO2 detectie, er wel een waarschuwing opgehangen moet worden. Welke stappen dienen te worden ondernomen wanneer gevaar dreigt? En wat moet je precies doen wanneer het alarm afgaat?

7Solutions heeft speciale waarschuwingsbordjes op voorraad, en het is geen overbodige luxe om deze gelijktijdig met de overigen componenten aan te schaffen.

6. Gebruik onze kennis!

Sinds 2003 zijn wij gespecialiseerd in de detectie van gevaarlijke gassen. Er zijn weinig scenario’s of applicaties die wij nog niet gezien hebben. Als u 7Solutions in Gas Detection belt, kunt u zeker zijn van de inzet van onze kennis, snelheid en kwaliteit. Klant of geen klant, wij staan u bij met adviezen waar u vandaag én morgen iets aan heeft.  Producten voor de detectie van CO2 die wij u kunnen aanbevelen zijn bijvoorbeeld: WatchGas PDM PRO CO2, ToxiRae PRO CO2, Analox AX60+ en de WatchGas XDI CO2.

 

ToxiRAE 7Sol

Vragen of interesse? Neem gerust contact met ons op of maak gebruik van de chatfunctie op deze website.